ANKARA / ALTINDAĞ - Satıkadın Ortaokulu

okulumuz

Ock

1960 yıllarında köyden kente çalışmak için göç başlamış, okulun bulunduğu çevreye birkaç kişi ev (gecekondu) yapmış, kısa zamanda nüfus artarak çevre, gecekondu semti haline gelmiştir. Solfasol köyünün harman yeri olarak şimdiki okulun bulunduğu çevrede Yeşilöz, Köprübaşı, Karakum mahalleleri oluşturulmuştur.

1966-1967 yıllarında artan nüfus nedeniyle okula ihtiyaç hasıl olmuş, MEB tarafından 2 katlı küçük bir bina yapılarak 1967-1968 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. Ankara İl Encümeni tarafından Cumhuriyetimizin ilk bayan milletvekili olan Satı Çırpan’ın ismi verilerek Satıkadın İlkokulu olmuş, 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması sürecinde Satıkadın İlköğretim Okulu adını alan okulumuz, 2012 yılında başlatılan 4+4+4 eğitim uygulaması sonrası Satıkadın Ortaokulu adını almış ve halen bu adı ile hizmet vermektedir. 1980 yılında okulumuz binası öğrenci ihtiyacına cevap veremediğinden ek olarak dört derslik ilave edilmiş, on sınıflı olarak ikili öğretime devam etmiş, daha sonra Yeşilöz Lisesi binası okulumuza devredilerek kurumumuz iki bina 25 derslik olarak hizmet vermeye devam etmiştir. 2018 tarihinde başlatılan depreme dayanıklılık kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda 1967-1968 tarihinde yapılmış olan bina hakkında 2022 tarihinde yıkım kararı gelmiştir. Satıkadın Ortaokuluna devredilen Yeşilöz Lisesi binasında ise 2022-2023 eğitim-öğretim yılı boyunca deprem güçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Satıkadın Ortaokulu geçici olarak Hacı Bayram İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim-öğretime devam etmiştir. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında kendi okullarında eğitime devam edecektir.